Prismatch!
Hurtig levering

30 dages returret

Fri fragt på ordrer over 399 kr.

Gør oprydningsarbejdet lidt sjovere med en løvblæser

Efteråret byder på masser af oprydningsarbejde i haven. Især giver de visne blade anledning til meget irritation for haveejeren, der kan bruge uforholdsvis meget tid på at holde indkørsler, plæner og tagrender fri fra blade. Med en løvblæser eller en løvsuger, er det nemt at holde styr på det døde løv, og ovenikøbet udnytte det som en ressource i haven.

Efteråret banker derudad og de brændte farver har gjort sit indtog i både skove og haver landet over. Mens de fleste af os glæder sig over det store farveflor, er det visne løv en kilde til irritation for mange haveejere. Udover at blokere indkørsler og havegange, lægger de mange nedfaldsblade sig som en dyne på græsset og forhindrer græsplænen i at ånde. Kort fortalt er det en rigtig tidsrøver at blive de visne blade kvit, men med en løvblæser eller en løvsuger, bliver det både sjovere og hurtigere at få bugt med det visne løv.

Om du vælger løvblæseren eller løvsugeren er i høj grad en smagssag. Den helt store forskel ved de to maskiner er som navnet antyder, at løvblæseren ”blæser” bladene i en bestemt retning, mens løvsugeren ”suger” bladene op i en opsamlingspose. Løvblæseren få i mange forskellige varianter alt efter behov, og er effektiv til store områder med mange blade. Ønsker du at fjerne bladene helt, er en løvsuger det ideelle valg.

Fordelene ved en løvblæser

Løvblæseren er et godt alternativ til den gammeldags løvrive. Du kan hurtigt få samlet bladene i en bunke, eller blæse dem ud i et bed, hvor de kan kompostere og gøde jorden til næste forår. Den fås i mange forskellige varianter, lige fra de små økonomiske batteriløvblæsere til de helt store rygbårne maskiner til parker og offentlige områder. Udover at blæse løv, kan løvblæseren bruges til mange andre formål. Fx at blæse skidt og snavs væk fra indkørslen eller terrassen, eller til at blæse sne væk om vinteren. Der er sågar dem der bruger den til at tørre bilen efter vask.

Fordelene ved en løvsuger

Med løvsugeren får du lidt flere fordele, idet du kan suge bladene op i opsamlingsposen. Løvsugere er ofte udstyret med en lille kompostkniv, der findeler løvet når du suger det op. På den måde kan der være mere materiale i posen, men det gør det også nemmere at udnytte det opsamlede løv på en bæredygtig måde. I stedet for at køre de visne blade på genbrug, kan du drysse dem ud i staudebedene eller smide dem på kompostbunken, hvor de findelte blade hurtigt vil blive omsat til næringsrig kompost til gavn for havens planter.

Fjerner du opsamlingsposen fra maskinen, kan du faktisk også bruge løvsugeren som en blæser. På den måde får du gavn af to maskiner i en.

Hos Kalundborg Skov Park have har vi et stort udvalg af løvblæsere til ethvert formål. En glimrende og prisbevidst maskine til parcelhusejeren er STIHL BGA 57 eller Husqvarna 125b. I den tunge ende kan vi anbefale STIHL BR 600 eller Husqvarna 580BTS.

Ønsker du en løvsuger, der kan opsamle og finddele det døde løv, kan vi anbefale STIHL SH 86 C-E eller Husqvarna 125BVX.

Kombinerer du din løvblæser med et STIHL tagrendesæt, slipper du for at tømme tagrenden fra en vakkelvorn stige.

Andre artikler

Haven i februar

Vintersæsonens sidste måned byder på masser af forberedelse til den kommende sæson. Du kan både lave en plan for hvad du ønsker at få ordnet i løbet af året. Eller du kan sikre dig at havemaskinerne kører som de skal, inden de skal på arbejde til foråret. Endelig er slutningen af februar tiden, hvor læggekartoflerne skal sættes til forspiring.

Læs mere »

Automower NERA – Ny æra i robotternes verden

Som verdens førende producent af robotplæneklippere cementerer Husqvarna deres position på markedet med deres nye robotserie – Automower NERA. Sammen med den innovative EPOS-teknologi kan de nye modeller navigere uden afgrænsningskabel og klippe plænen systematisk, som var det en fodboldbane. Med Wi-Fi i alle modellerne har du via din telefon altid fuld kontrol over plæneplejen, der nu bliver nemmere og mere intelligent end nogensinde.

Læs mere »

Haven i marts

Kalenderens første forårsmåned byder på masser af gøremål i haven. Giv drivhuset en ordentlig tur med højtryksrenseren, og forbered jorden i køkkenhaven med en kultivator. I blomsterbedet er det ved at være tid til beskæring af roserne, mens græsplænen vil nyde godt af en forårskur.

Læs mere »

Haven i november

Selvom den mørke tid i højere grad indbyder til indendørsaktiviteter, er der stadig masser at gøre for dem der elsker at bruge tid i haven. Udnyt efterårets nedfaldne blade som frostværn på stauder eller som kompost i bedene. Forebyg svampeangreb på havens frugttræer ved at fjerne “mumier”, og forbered jorden i køkkenhaven på næste sæson. Endeligt er novembers fugtige vejr ideelt til udplantning af barrodsplanter, hvilket er godt for dig der skal anlægge ny hæk.

Læs mere »

Haven i juli

Giv træer og buske en forfriskende sommerbeskæring og husk at forsyne krukkerne med vand og gødning i sommervarmen. Klip hækken i en A-form og nyd smagen af hjemmedyrkede grøntager og krydderurter.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Billede
  • Rating
  • Pris
  • Tilgængelighed
  • Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Indhold
  • Vægt
  • Størrelse
  • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign