Fri fragt!

Prismatch!

30 dages returret

Hurtig levering

Haven i maj

Der er fuld smæk på plantevæksten i maj, og det byder på en masse aktiviteter for enhver haveejer. Det er ved at være tid til at så i køkkenhaven og plante sommerblomster i krukker. Hjælp det hurtigt voksende græs med en gang gødning, og form din buksbom i de smukkeste skulpturer.

I maj er forholdet mellem lys, temperatur og vand perfekt for de fleste af havens planter, og det giver en enorm vækst overalt. Der er således masser af opgaver at tage fat på for enhver haveentusiast.

Formklipning af buske

Har du buksbom i haven og ønsker du at lave smukke skulpturer ud af dem, er maj et godt tidspunkt at formgive dem. Vi har flere gode maskiner til opgaven alt efter buskens størrelse. Til de mindre buske vil en handy HSA 26 være en god investering. Til større buske vil HS 56 C-E bedre kunne klippe de lidt kraftigere grene.

Sommerblomster og grøntsager

Maj måned er et fantastisk tidspunkt at plante sommerblomster og grøntsager. Selv hvis du kun har plads til et par krukker, kan du opleve glæden ved at dyrke dine egne afgrøder i dem. Inden du begynder at plante, er det en god ide at sætte planterne i en spand med vand, så rodnettet er godt vædet igennem, når de kommer i jorden. Sørg for at plante i en krukke med et eller flere drænhuller, så overskydende vand kan løbe fra. Læg gerne et lag potteskår, lecakugler eller sten i bunden – så er du sikker på, rødderne ikke sopper i vand med risiko for at gå i forrådnelse.
Er du så heldig at have plads til en køkkenhave, kan du så eller plante en masse grøntsager, som gulerødder, rødbeder, ærter, salat og radiser. For at give planterne de bedste betingelser, er det en god ide at forberede jorden ved at kultivere den, inden du planter og sår. I den lille køkkenhave kan du bruge en helt almindelig spade til opgaven. Er køkkenhaven for stor eller tiden for knap, kan du sætte skub i processen med en havefræser.

Vand skal der til

Den stigende mængde sollys sætter ganske vist gang i væksten, men der er også risiko for at planterne tørrer ud på meget solrige dage. Særligt de nyplantede af slagsen skal have rigeligt med vand den første tid. Gider du ikke at slæbe rundt på en vandkande, har vi en række smarte vandingssystemer fra GARDENA, der kan lette arbejdet med at holde planternes væskebalance ved lige.

Nyd duften af nyslået græs

Som alt andet i haven vokser græsset også på livet løs her i maj, og holder du af en næt plæne, kan du nyde duften af nyslået græs hver uge. Jo oftere du klipper din plæne, jo tættere vil den blive. En længde på 3-5 cm er ofte passende her i højsæsonen. Klipper du den kortere end det, risikerer du, at den tørrer ud på varme dage.
Da græsset vokser så hurtigt i foråret, vil det have godt af en gang gødning. Klip gerne plænen et par dage inden, du gøder – så har plænen nemmere ved at optage næringsstofferne.

Vi har et stort udvalg af plæneklippere fra både STIHL og Husqvarna på lager, så der er lidt at finde for enhver smag. Har du en lille have, og har du ikke så meget opbevaringsplads til dine havemaskiner, kan vi varmt anbefale Husqvarnas nye Aspire LC34-P4A. Den smarte lille batteriplæneklipper er designet specifikt til dig med begrænset opbevaringsplads, og kan foldes sammen og hænges på væggen med det medfølgende ophæng. Aspire-serien er desuden en del af POWER FOR ALLIANCE, hvilket betyder at batteriet er kompatibelt med mange andre batterier fra andre brands i alliancen. Derved kan du bruge det samme batteri til mange forskellige maskiner.

Er du typen, der hellere vil nyde fulgenes kvidren med en god bog mellem hænderne end at rende rundt efter plæneklipperen, har vi et stort udvalg af robotplæneklippere fra både Husqvarna, STIHL og Gardena. De smarte robotter leverer ikke bare fantastiske klipperesultater, men har afhængig af modellen mange andre innovative funktioner som app-styring, GPS-navigation og frostsikring. Tør du ikke selv binde an med installationen, tilbyder vi installation af robotter over hele Sjælland.

Andre artikler

Haven i februar

Vintersæsonens sidste måned byder på masser af forberedelse til den kommende sæson. Du kan både lave en plan for hvad du ønsker at få ordnet i løbet af året. Eller du kan sikre dig at havemaskinerne kører som de skal, inden de skal på arbejde til foråret. Endelig er slutningen af februar tiden, hvor læggekartoflerne skal sættes til forspiring.

Læs mere »

Derfor vælger de fleste Kalundborg Skov Park Have

Der er mange gode grunde til at handle hos Kalundborg Skov Park Have. Udover de mange gode tilbud du finder på vores hjemmeside, har vi dygtige fagfolk samlet i Kalundborg, der står klar til at hjælpe dig. Som autoriseret forhandler af bl.a STIHL, Husqvarna, KWERN og ARS tilbyder vi premium-produkter til hele Danmark.

Læs mere »

Haven i marts

Kalenderens første forårsmåned byder på masser af gøremål i haven. Giv drivhuset en ordentlig tur med højtryksrenseren, og forbered jorden i køkkenhaven med en kultivator. I blomsterbedet er det ved at være tid til beskæring af roserne, mens græsplænen vil nyde godt af en forårskur.

Læs mere »

Haven i januar

Der ikke er meget at holde i haven i januar. Det frigiver tid til at forberede en ny havesæson. Er der maskiner du mangler? Hvordan vil du indrette haven? Benyt ventetiden til at forberede den kommende sæson – Så er du klar, når forårssolen tager sit indtog.

Læs mere »

Haven i april

April er en rigtig forårsmåned med blomstrende blommetræer og løgplanter. Nyd duften, af sæsonens første nyslåede græs, og læg kartoflerne, så du kan blive den første i kvarteret med nye kartofler.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Billede
 • Rating
 • Pris
 • Tilgængelighed
 • Tilføj til kurv
 • Beskrivelse
 • Indhold
 • Vægt
 • Størrelse
 • Yderligere information
 • Egenskaber
 • Custom attributes
 • Valgfrie felter
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign