Fri fragt!

Prismatch!

30 dages returret

Hurtig levering

Haven i marts

Kalenderens første forårsmåned byder på masser af gøremål i haven. Giv drivhuset en ordentlig tur med højtryksrenseren, og forbered jorden i køkkenhaven med en kultivator. I blomsterbedet er det ved at være tid til beskæring af roserne, mens græsplænen vil nyde godt af en forårskur.

Selvom marts ifølge kalenderen er den første forårsmåned, og haven så småt begynder at få farve med krokus i bedene, kan det også være en ganske kold måned. Du bør derfor være en smule varsom med at plante ud, da frosten stadig kan sætte en stopper for plantevæksten.

Sæt skik på drivhuset

Er du så heldig at have et drivhus eller orangeri, er temperaturen allerede ganske behagelig netop her. Inden du går i gang med at plante ud, er det dog vigtigt med en ordentlig hovedrengøring, for at mindske risikoen for at planterne bliver angrebet af sygdomme og skadedyr. Svampesporer og insektæg kan overvintre i selv de mindste sprækker, så det er vigtigt at komme godt ind i krogene, inden du inviterer planterne indenfor. Med en god børste og varmt sæbevand er du allerede godt kørende, men vil du optimere arbejdsgangen, kan du med fordel gøre det ved hjælp fra en af vores mange højtryksrensere. Højtryksrensere sikrer dig en bedre ergonomi under arbejdet, samtidig med at du skal bruge færre kræfter på at blive skidtet kvit. Derudover kan højtryksrenseren bruges til mange andre opgaver, som rensning af fliser på terrassen, bilen eller stakittet.

Forbered køkkenhaven med en havefræser

I køkkenhaven er det ved at være tid til at kultivere jorden, så den er klar, når afgrøderne skal sås. Når du kultiverer jorden, bliver det døde plantemateriale over jorden vendt ned i jorden, hvor det formulder og gøder med de lækreste næringsstoffer til planterne. Du kan bruge en ganske almindelig spade til opgaven, men er haven for stor eller tiden for knap, kan du i stedet benytte en havefræser.

Beskæring af roser

Marts er en fantastisk måned til beskæring af en lang række buske og træer før knopsætningen i april. Roserne har fx godt af en beskæring i denne måned, så de kan sætte nye skud og vokse sig tætte. Ønsker du små og tætte roser, bør du beskære tæt. Er du derimod interesseret i lange roser, bør du beskære let. Sørg for at klippe evt. døde grene væk, så planten ikke bruger unødvendig energi på dem. En god rosensaks er et must for at give planterne det reneste snit. Her kan vi anbefale VS-8XZ fra det japanske ARS. Det afklippede materiale kan du køre igennem kompostkværnen, og bruge det som gødning i køkkenhaven eller blomsterbedet.

Giv græsset en god start på sæsonen

Når græsset ”vågner” efter en lang og mørk vinter, kæmper det med plænens andre planter om sollys, vand og næring. Ønsker du at hjælpe græsset til en god start på væksten, bør du fjerne alt dødt løv og kviste fra plænen, så den kan få masser af lys og luft. Orker du ikke at mase rundt med en løvrive, kan du benytte en løvblæser til opgaven. Herefter har plænen godt af en tur med vertikalskæreren, så du får fjernet al uønsket mos, og græsset nemmere kan få overtaget. Foretrækker du en plæne der er grøn, tæt og uden for megen mos, kan du med fordel starte sæsonen ud med en rigtig “plænekur”.

Andre artikler

Haven i februar

Vintersæsonens sidste måned byder på masser af forberedelse til den kommende sæson. Du kan både lave en plan for hvad du ønsker at få ordnet i løbet af året. Eller du kan sikre dig at havemaskinerne kører som de skal, inden de skal på arbejde til foråret. Endelig er slutningen af februar tiden, hvor læggekartoflerne skal sættes til forspiring.

Læs mere »

Haven i januar

Der ikke er meget at holde i haven i januar. Det frigiver tid til at forberede en ny havesæson. Er der maskiner du mangler? Hvordan vil du indrette haven? Benyt ventetiden til at forberede den kommende sæson – Så er du klar, når forårssolen tager sit indtog.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Billede
 • Rating
 • Pris
 • Tilgængelighed
 • Tilføj til kurv
 • Beskrivelse
 • Indhold
 • Vægt
 • Størrelse
 • Yderligere information
 • Egenskaber
 • Custom attributes
 • Valgfrie felter
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign