Fri fragt!

Prismatch!

30 dages returret

Hurtig levering

Haven i februar

Vintersæsonens sidste måned byder på masser af forberedelse til den kommende sæson. Du kan både lave en plan for hvad du ønsker at få ordnet i løbet af året. Eller du kan sikre dig at havemaskinerne kører som de skal, inden de skal på arbejde til foråret. Endelig er slutningen af februar tiden, hvor læggekartoflerne skal sættes til forspiring.

Februar er måneden hvor havesæsonen for en del haveejere skydes i gang. Dagene er tiltaget, og på solrige dage følger temperaturen ofte med, hvilket glimtvis giver forårsfornemmelser til haveentusiaster, såvel som dyrene og planterne der lever i haverne. Blev du ikke færdig med oprydningen i januar, kan du med fordel klare det nu. Har du gamle fuglekasser i haven, bør du tømme dem for gammelt redemateriale, så de er indflytningsklar til foråret, når vi rammer fuglenes ynglesæson. Husk handsker, så du undgår snavs og fuglelopper!

Forebyggende beskæring

I forlængelse af oprydningen er det fornuftigt at forebygge sygdomme fra træer og buske ved at fjerne de sygdomsramte skud og døde grene. Gå havens træer og buske efter i sømmende og få fjernet de knækkede og døde grene. Sørg altid for at benytte skarpt værktøj og klip eller skær grenen inde ved ”kraven”. Derved har planten lettest ved at hele såret. Til den lette beskæring tilbyder vi et stort udvalg af haveredskaber fra det japanske ARS. Til beskæring af mindre grene er amboltsaks VA-8Z er et godt valg. Har du højthængende grene, der skal tyndes ud i, kan vi anbefale teleskopstangsaks 180ZF-3.0-5.

Februar er desuden en god måned at formgive de unge hække og buske i. Her er STIHL HS 45 eller STIHL HSA 26 gode valg, afhængig af størrelsen på hækken.

Forbered den kommende sæson

Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt, og har du endnu ikke planlagt hvad der skal ske med haven i løbet af sæsonen, kan du med fordel gøre det nu. Når haven er bar, er det nemmere at se strukturen i haven, og hvordan du udnytter de naturlige former i forbindelse med beplantning og anlægning af bede.

Du kan desuden benytte de kolde vinterdage til at få set alle haveredskaber og maskiner efter. Er der noget du mangler? Trænger de til at blive slebet eller repareret? Eller trænger dine havemaskiner til et service-tjek?

Læg kartoflerne til forspiring

Danmark er et fantastisk land at dyrke kartofler i. Hører du til en af de mange danskere der holder af nye kartofler, og ønsker du at give dig i kast med at avle de små guldknolde i egen have, er slutningen af februar en god at sætte læggekartoflerne til forspiring. Læg dem i en åben kasse og sæt dem et køligt og mørkt sted. Efter 3-4 uger er kartoflerne klart til at blive lagt i køkkenhaven, hvor de vil begynde at gro så snart de kommer i jorden.

Andre artikler

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Billede
 • Rating
 • Pris
 • Tilgængelighed
 • Tilføj til kurv
 • Beskrivelse
 • Indhold
 • Vægt
 • Størrelse
 • Yderligere information
 • Egenskaber
 • Custom attributes
 • Valgfrie felter
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign

Forsinket levering

Grundet ombygning på lageret kan der komme mindre forsinkelser i levering af tilbehør og beklædning.