Fri fragt!

Prismatch!

30 dages returret

Hurtig levering

Haven i juni

Endelig er det blevet sommer, og mange aktiviteter er rykket udendørs, til stor glæde for enhver haveejer. Sikr de bedste vækstbetingeler for planterne med rigeligt vand, og giv plænen den sidste finish med græstrimmeren. Vent gerne med hækkeklipningen til hækken er afblomstret og småfuglene har fået første kuld på vingerne. Tag en tur med fejemaskinen eller højtryksrenseren på terrassen og få bugt med det genstridige ukrudt mellem fliserne.

Foråret går på held med årets første sommermåned, og det solrige vejr animerer til udendørsaktiviteter for store og små. Hvad enten du er til boldspil, grill på terrassen eller at få jord under neglene, er der rig mulighed for at nyde haven i tiden der kommer. Nattefrosten er nu officielt afskaffet til vi rammer efteråret, og der findes nærmest ikke en plante, der ikke trives under den lune sol. Det er altså nu du skal have sået køkkenhaven til med sommerens forskellige afgrøder og plantet tomater og agurker i drivhuset.

Vand skal der til

Juni kan være en ganske tør måned, og det er vigtigt at holde på med vandingen, hvis du skal opnå fornuftige resultater i køkkenhaven og i drivhuset. Du skal dog ikke have mange planter på matriklen, før det kan virke uoverskueligt og tungt at slæbe vandkander fra bed til bed. GARDENA tilbyder en række forskellige vandingssystemer, der gør det væsentligt lettere og mere tidsbesparende at nå rundt til alle havens planter. Med en vippevander kan du fx holde plænen grøn, mens du laver andre ting. Med en vægslangeboks bliver det nemt at vande med haveslangen, idet dens automatiske tilbagetrækning forhindrer slangen i at slå knuder og lave knæk.

Gør plænen skarp i kanten

Juni måned byder desuden på fantastiske vækstbetingelser for græsplænen, og holder du af en sirlig velafrettet grønsvær, vil græsslåningen være en tilbagevendende aktivitet hver uge. Hvor plæneklipperen eller robotplæneklipperen fint klarer de store flader, kan det være lidt af en udfordring at holde kanterne med den type maskiner. Det efterlader en plæne, der overordnet set er er pæn, men som ikke spiller helt i kanten. Med en græstrimmer får du hurtigt gjort kanten ligeså skarp som resten af plænen. Husqvarna 110iL er fx udstyret med en “kanttilstand”, der gør det både sjovt og nemt at få fikset kanterne rundt om træer, bede og flagstænger.

Hold igen med hækkeklipningen

De fleste haveejere har på et tidspunkt hørt den velkendte tommelfingerregel om, at hækken skal være klippet inden Sankt Hans. Hører du til typen der holder af et stringent udtryk, har du da sikkert også allerede været ude med hækkeklipperen adskillige gange inden midsommer. 

Er du derimod til et mere naturligt udtryk, eller er naturens velbefindende højt på dagsordenen, kan det imidlertid være en god idé at lade hækkesaksen blive i haveskuret til begyndelsen af juli. På det tidspunkt er de fleste af havens hække færdigblomstret og de små sangfugle har fået første kuld på vingerne. Du forstyrrer ganske enkelt naturen i haven mindre, hvis du venter til primo juli. Læs evt. vores guide til hækkeklipning, hvis du vil have tips til, hvordan du opnår kvarterets skarpeste hæk.

Få has på ukrudtet med en fejemaskine

Ukrudtet har som bekendt kronede dage i det meste af sommerhalvåret, og juni er ingen undtagelse. Er man over det ugentligt, er det nemt og hurtigt at køre bedene igennem med et skuffejern eller et hakkejern. Anderledes forholder det sig desværre på terrasser og havegange, hvor alt fra mælkebøtter til skvalderkål er godt beskyttet mod haveredskaberne i sprækkerne mellem fliserne. Heldigvis kan du med det rette værktøj også nå ukrudtet disse steder.

Med en Kwazar Neptune Rygsprøjte får du nemt bugt med det irriterende ukrudt. Kwazar er en af de førende producenter af rygsprøjter i Europa, og udover sin effektivitet er rygsprøjten også særdeles nem at betjene.

Er du derimod på udkig efter en mere miljøvenlig løsning, bør du kigge efter en KWERN Greenbuster. Den danske producent KWERN fremstiller innovative fejemaskiner med kraftige stålbørster til netop fjernelse af ukrudt, snavs og belægninger på fliser og belægningssten. Maskinernes konstruktion gør dem skånsomme over for belægningssten, mens de kraftige stålbørster, fjerner selv de mest genstridige belægninger på fliserne. 

Ejer du en buskrydder, og ønsker du et billigere alternativ til fejemaskinen, bør du skæve til en Granit Stålbørste. Den fjerner ligeledes ukrudtet effektivt, ligesom, du også kan have stor glæde af den, når der skal ryddes sne til vinter.

Endelig kommer vi ikke udenom højtryksrenseren, der med en overfladebørste nemt kan holde fliserne fri for de genstridige gevækster. Derudover er en højtryksrenser et uundværligt redskab til en lang række af andre rengøringsopgaver som fx bilvask og vask af plankeværk eller drivhus.

Andre artikler

Sådan griber du hækkeklipningen an!

Der er mange holdninger til, hvornår og hvordan det er bedst at klippe hæk. Langt hen ad vejen er det er en smagssag, hvordan du bør gå til opgaven, men der er alligevel en række almengyldige tips og tricks, der er værd at skæve til, hvis du vil have en hæk, der opfylder dine behov.

Læs mere »

Haven i december

Med få gøremål i haven og julen rundt om hjørnet gælder det om at benytte de korte dage til at skrue op for hyggen. Dekorer haven med smukke julelys og skab liv i haven ved at tiltrække fouragerende småfugle. Beskyt dine frostsarte stauder med halm og gran, og sørg for, at du er klar til vinterens sne.

Læs mere »

Haven i maj

Der er fuld smæk på plantevæksten i maj, og det byder på en masse aktiviteter for enhver haveejer. Det er ved at være tid til at så i køkkenhaven og plante sommerblomster i krukker. Hjælp
det hurtigt voksende græs med en gang gødning, og form din buksbom i de smukkeste skulpturer.

Læs mere »

Derfor vælger de fleste Kalundborg Skov Park Have

Der er mange gode grunde til at handle hos Kalundborg Skov Park Have. Udover de mange gode tilbud du finder på vores hjemmeside, har vi dygtige fagfolk samlet i Kalundborg, der står klar til at hjælpe dig. Som autoriseret forhandler af bl.a STIHL, Husqvarna, KWERN og ARS tilbyder vi premium-produkter til hele Danmark.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Billede
  • Rating
  • Pris
  • Tilgængelighed
  • Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Indhold
  • Vægt
  • Størrelse
  • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign