Fri fragt!

Prismatch!

30 dages returret

Hurtig levering

Haven i august

Selvom dagene begynder at aftage, byder august ofte på høje varmegrader og megen sol, hvilket gør haven til et oplagt sted at tilbringe sensommeren. Køkkenhaven bugner med de lækreste grøntsager, mens grenene på havens frugtbuske og træer tynges af de mange modne frugter. Hækken holder sig pæn længe efter klipning, og så er august årets bedste måned at anlægge nyt græs i.

Sommerens sidste måned er skudt i gang, og man begynder så småt at kunne mærke dagene aftage. Men inden efteråret melder sig med regn og rusk, har vi en hel måned med varme sommerdage, is på terrassen og hjemmedyrkede grøntsager i lange baner.

Sæt skik på hækken

De fleste haveejere har formentlig allerede givet hækken en overhaling med hækkeklipperen flere gange på nuværende tidspunkt. Hører du til dem, der kun klipper hækken en enkelt gang i løbet af sæsonen, er august et fremragende tidspunkt at få det klaret på. Den stedsegrønne hæk skyder ikke i samme omfang som før Sankt Hans, så arbejdet holder længere nu, end hvis du klippede hækken først på sæsonen. Samtidig har de nye skud god mulighed for at hærde, inden vinteren og frosten tager sit indtog.

I webshoppen har vi et stort udvalg af hækkeklippere til enhver opgave. STIHL lancerede tidligere på året HSA 60 – en ny batteridreven hækkeklipper til den private bruger, der er velegnet til de fleste parcelhushække. Hækkeklipperen er udstyret med et drejeligt multifunktionshåndtag, der gør det nemt at arbejde med maskinen i forskellige vinkler.

Høst frugter og grøntsager

Sæsonens første æbler og pærer bliver klar til høstning i august. Opbevar gerne frugterne i kasser et fugtigt og køligt sted med masser af ventilation – så holder de længere. Har du en større høst, end du kan nå at spise, kan du med fordel presse most ud af frugterne eller koge dem til grød, der kan fryses og gemmes.

I køkkenhaven er det tid til at høste både gulerødder og squash. Når du er færdig med at høste, kan du så vintersalat eller grønkål i de tomme rækker, så du stadig har friske forsyninger af hjemmedyrkede grøntsager ind i efteråret. Udover vintersalat og grønkål egner både radiser, spinat og fennikel sig godt til at blive sået i august.

Mange har ofte en større høst, end de selv kan nå at sætte til livs. Udover at dele de friske grøntsager med naboerne, kan du med fordel fryse de nyhøstede afgrøder ned, så du har hjemmedyrkede grøntsager til langt ud på efteråret.

Hold på næringsstofferne med grøngødning

Efterhånden som køkkenhavens høst er i hus, er det tid til at så grøngødning i haven. Grøngødning er en efterafgrøde der består af forskellige former for planter, som tilsammen har den fordel, at de samler næringsstofferne op fra jorden. Derved udvaskes næringsstofferne ikke gennem vinterhalvårets megen regn, hvilket sikrer at jorden også er fuld af næringsstoffer til foråret, når en ny havesæson skydes i gang.

Honningurt, kløver, vintervikke og havre er alle eksempler på planter, der kan fungere som grøngødning holde din have næringsrig gennem vinteren. 

Anlæg græsplæne

Jordtemperaturen rammer sit højeste i løbet af august og det gør måneden særligt velegnet til anlæggelse af nyt græs såvel som stedsegrønne planter. Har din plæne fået et par bare pletter henover sommeren, kan du med fordel strø lidt græsfrø i hullerne. De høje jordtemperaturer gør, at frøene spirer hurtigt. På tørre dage kan du hjælpe den nyanlagte plæne på vej med hyppig vanding med et af vores mange vandingssystemer fra GARDENA.

Beskær frugtbuske og træer

Når du har plukket alle frugterne fra buske og træer, vil de have godt af en foryngende beskæring, så planterne sætter fine nye skud til næste sæson. I august er træerne stadig i vækst, hvilket gør dem i stand til hurtigt at lukke sårene og undgå svampeangreb. Læg snittet inde ved grenens krave og anvend altid det skarpeste udstyr, så snittet bliver så rent som muligt. Et rent snit vil både se pænere ud, samtidig med at det er hurtigere om at hele. Særligt stenfrugtfamilien tåler bedst at blive beskåret i sensommeren. 

For bærbuskene gælder det, at du skal klippe de ældste grene så langt nede som muligt. En god tommelfingerregel er, at hver busk skal have omkring syv grene, når du er færdig med at tynde ud. Når busken er klippet godt ned, vil planten sætte mange nye skud, der giver bær til næste sæson.

I webshoppen har vi masser af forskelligt udstyr til beskæring af træer og buske. Det japanske mærke ARS er en af verdens førende, når det kommer til beskæringsudsyr som sakse og grensave. Deres skarpe stålklinger efterlader et perfekt snit, som træet hurtigt heler op igen.

Til de tykkere og højthængende grene vil en støjsvag Husqvarna 120iTK4-PH være et oplagt valg til tæt bebyggede områder, som parcelhushaver ofte er. Stangsaven giver en rækkevidde på op til fire meter, og kan kombineres med et hækkeklipper-tilbehør, så du har to maskiner i en.

Andre artikler

Haven i februar

Vintersæsonens sidste måned byder på masser af forberedelse til den kommende sæson. Du kan både lave en plan for hvad du ønsker at få ordnet i løbet af året. Eller du kan sikre dig at havemaskinerne kører som de skal, inden de skal på arbejde til foråret. Endelig er slutningen af februar tiden, hvor læggekartoflerne skal sættes til forspiring.

Læs mere »

Haven i april

April er en rigtig forårsmåned med blomstrende blommetræer og løgplanter. Nyd duften, af sæsonens første nyslåede græs, og læg kartoflerne, så du kan blive den første i kvarteret med nye kartofler.

Læs mere »

Sådan griber du hækkeklipningen an!

Der er mange holdninger til, hvornår og hvordan det er bedst at klippe hæk. Langt hen ad vejen er det er en smagssag, hvordan du bør gå til opgaven, men der er alligevel en række almengyldige tips og tricks, der er værd at skæve til, hvis du vil have en hæk, der opfylder dine behov.

Læs mere »

Haven i juli

Giv træer og buske en forfriskende sommerbeskæring og husk at forsyne krukkerne med vand og gødning i sommervarmen. Klip hækken i en A-form og nyd smagen af hjemmedyrkede grøntager og krydderurter.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Billede
  • Rating
  • Pris
  • Tilgængelighed
  • Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Indhold
  • Vægt
  • Størrelse
  • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign