Prismatch!
Hurtig levering

30 dages returret

Fri fragt på ordrer over 399 kr.

Automower NERA – Ny æra i robotternes verden

Som verdens førende producent af robotplæneklippere cementerer Husqvarna deres position på markedet med deres nye robotserie - Automower NERA. Sammen med den innovative EPOS-teknologi kan de nye modeller navigere uden afgrænsningskabel og klippe plænen systematisk, som var det en fodboldbane. Med Wi-Fi i alle modellerne har du via din telefon altid fuld kontrol over plæneplejen, der nu bliver nemmere og mere intelligent end nogensinde.

Husqvarna har i mange år fremstået som verdens førende producent af robotplæneklippere, og i 2023 lancerede de deres første Automower NERA-modeller, der nu er blevet suppleret med et par nye modeller i 2024. Vi forhandler naturligvis de nye modeller i Kalundborg Skov Park Have og synes, at de med deres innovative tiltag og opgraderinger fortjener en introduktion. NERA er en forkortelse for ”new era” – et navn der afspejler de nye tiltag og teknologier fra Husqvarna, der medvirker til at løfte deres robotplæneklippere til et nyt niveau. Ligesom Husqvarnas velkendte standard-modeller kan NERA-modellerne ganske vist også navigere via et afgrænsningskabel, men adskiller sig markant ved deres evne til at navigere via virtuelle grænser, når de benyttes sammen med Husqvarnas EPOS-teknologi.

EPOS er en forkortelse for ”exact positioning operating system”, og er den nyeste teknologi til Husqvarnas automowere. Helt konkret betyder det, at robotten sammen med EPOS-teknologien kan navigere uden afgrænsningkabel. Når EPOS er installeret, definerer du robottens virtuelle afgrænsning i Automower Connect-appen, hvorpå robotten er klar til at gøre sit arbejde. Igennem appen kan du desuden oprette tidsbestemte klippeintervaller for robotten. På den måde klipper den eksempelvis kun, når du er på arbejde. Du kan sågar oprette såkaldte ”stay out zoner”, så automoweren holder sig helt fra bestemte områder af haven. Det kan være særligt praktisk, hvis du skal holde en havefest i den ene ende af haven, hvis du har et område med blomster, der skal beskyttes under blomstringen, eller hvis du bare kører ”vild med vilje” på udvalgte dele af matriklen.

Det er ikke blot evnen til at køre via en sattelitforbindelse, der adskiller NERA-modellerne fra standard-modellerner. Hvad enten du foretrækker en kablet installation eller virtuel afgrænsning, leveres alle NERA-robotterne med forbindelse til wifi. Derved har du altid adgang til automowerens stryresystem via Automower Connect-appen. På standard-modellerne kører forbindelsen over Bluetooth, hvilket kræver at du skal være i nærheden af robotten, for at betjene den over telefonen.

EPOS – Sådan fungerer det

Mange tror fejlagtigt, at en kabelfri robot der navigerer via GPS ikke kræver nogen videre installation, men bare skal have fri adgang til himlen for at drøne derudad . Så enkelt er det dog ikke. Til gengæld er det utroligt nemt at lave om på afgrænsningen, når først installationen er på plads.

For at din NERA-robot kan køre via den sattellitbaserede teknologi, skal du bruge et EPOS-kit bestående af et plugin-modul og en referencestation. Plugin-modulet skal monteres på robotten, mens referencestationen skal placeres et højt sted som eksempelsvis en tagryk. Placerer du referencestationen på en stang, er det vigtigt, at denne ikke kan sveje i vinden, da det kan forskyde den virtuelle afgrænsning. En forskydning vil potentielt kunne resultere i, at robotten havner i havedammen eller i blomsterbedet. Derfor bør du altid placere referencestationen på en fast flade, der ikke kan rokke eller sveje.

Når automoweren skal finde vej, kan den igennem plugin-modulet få kontakt til en eller flere sattellitter, der sender signaler direkte til robotten. Det kan måske undre nogle, hvorfor man skal have en referencestation hængende på tagrykken, hvis robotten udmærket kan få signal til sattellitterne via plugin-modulet? Sagen er imidlertid den, at selvom GPS-signalet sender meget præcise koordinater, er der omkring 1-2 meters unøjagtighed på det direkte signal. Har du et blomsterbed eller en havedam, robotten skal undgå, kan unøjagtigheden derfor godt gå hen og blive problematisk. Det er her referencestationen kommer ind i billedet. Referencestationen fanger samme satellitsignal som robotten, hvorpå den via et radiosignal sender korrektioner til robotten, der nu kan finde vej med op til 2 cm nøjagtighed – det samme som ved en kablet installation.

Du kan læse meget mere om installation af EPOS på Husqvarnas hjemmeside.

Fuld kontrol via Automower Connect-appen

Når EPOS-installationen er på plads, er det tid til at oprette plæneklipperens virtuelle afgrænsning via Automower Connect-appen. Gennem appen har du mulighed for at sende anvisninger til robotten, hvor end du befinder dig. Derved har du til hver en tid fuld kontrol over plæneplejen; selv når du er på ferie eller arbejde. I Automower Connect-appen er det desuden muligt at oprette tidsbestemte arbejdsplaner for robotten, så den ikke klipper på tidspunkter, hvor du eller dine børn opholder sig på plænen. Derudover kan appen kobles op på din Amazon Alexa eller Google-home konto, for på den måde at være en naturlig og fuldt intigreret del af dit intelligente hjem.

Systematisk klip med EPOS

En anden lækker ny funktion der fortjener en særlig fremhævning, er Automower NERA’s “systematiske klipning”. Når den er aktiveret, kan robotten klippe i mønstre. I Automower Connect vælger du selv om den skal klippe i rækker eller firkanter, så din plæne får samme struktur som grænsværen på et fodboldstadion. Du kan endda selv bestemme vinklen på mønstrene, så de flugter med linjerne i haven eller murerne på huset. Det er vigtigt at understrege, at funktionen kun er tilgængelig, når robotten er tilkoblet en EPOS-installation. Navigerer din automower via kabel, vil den altid benytte tilfældig klipning.

Opgraderet sikkerhed med integreret radar

Husqvarnas nye æra byder desuden på øget sikkerhed, når det kommer til at undgå objekter på plænen, som eksempelvis sovende hunde, legende børn eller havefigurer. Alle NERA-robotterne er udstyret med en rader, der opfanger og undviger forhindringerne, før skaden indtræffer.

EdgeCut minimerer behovet for kanttrimning

Er du i forvejen ejer af en robotplæneklipper, og foretrækker du en have der er klippet helt til kanten? Ja så har du formentligt med jævne mellemrum prøvet at gå robottens arbejde efter med en græstrimmer, fordi den ikke kan klippe helt ud til afgrænsningskablet. Den udfordring har Husqvarna også fundet en løsning på med deres NERA- robotter. Automower 310E NERA og Automower 410XE NERA har nemlig en særlig “edgecut” funktion indbygget, der tillader robotten at klippe helt til kanten. Den innovative EdgeCut- funktion består i al sin enkelthed af en ekstra klippeskive i robottens bagende. Skiven aktiveres automatisk, når automoweren nærmer sig kanten af afgrænsningen, hvorpå den sirligt drejer rundt i kanten. Derved efterlader robotten kun en meget tynd stribe græs langs afgrænsningen, der for de flestes vedkommende ikke kræver en ekstra arbejdsgang med græstrimmeren.

Standard-model eller NERA-model?

Til sidst melder det store spørgsmål sig naturligvis: Hvornår skal jeg gå med en standard-model og hvornår giver de mening at at købe en NERA-model? Som så meget andet afhænger valget af, hvilke behov du har til din plæneklipper. Har du ikke behov for at lave sæsonbestemte stay-out zoner eller ændre på afgrænsningen gennem sæsonen, eller indeholder din have store træer med brede trækroner der skygger for sattellitterne, vil en standard-model med en kabelinstallation fint kunne opfylde dine behov. Vil du derimod have mulighed for at kunne justere afgrænsningen og betjene robotten fra appen, uanset hvor du befinder dig, eller ønsker du at være opdateret på den nyeste teknologi, skal du helt klart gå med en NERA-robot.

Tør du ikke selv binde an med installationen, klarer vi kabel- såvel som EPOS-installationer på hele Sjælland. Priserne på kabelinstallationer kan du se her. EPOS-installationerne varierer i pris alt efter kompleksiteten, hvorfor vi ikke har priser tilgængligt på webshoppen. Du er til hver en tid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på [email protected].

Andre artikler

Haven i januar

Der ikke er meget at holde i haven i januar. Det frigiver tid til at forberede en ny havesæson. Er der maskiner du mangler? Hvordan vil du indrette haven? Benyt ventetiden til at forberede den kommende sæson – Så er du klar, når forårssolen tager sit indtog.

Læs mere »

Haven i maj

Der er fuld smæk på plantevæksten i maj, der byder på en masse aktiviteter for enhver haveejer. Det er eksempelvis ved at være tid til at så i køkkenhaven og plante sommerblomster i krukker. Hjælp
det hurtigt voksende græs med en gang gødning, og form din buksbom i de smukkeste skulpturer.

Læs mere »

Haven i april

April er en rigtig forårsmåned med blomstrende blommetræer og løgplanter “en masse”. Nyd duften, af sæsonens første nyslåede græs, giv træerne en foryngende beskæring og start køkkenhaven op med nylagte kartofler.

Læs mere »

Haven i marts

Kalenderens første forårsmåned byder på masser af gøremål i haven. Giv drivhuset en ordentlig tur med højtryksrenseren, og forbered jorden i køkkenhaven med en kultivator. I blomsterbedet er det ved at være tid til beskæring af roserne, mens græsplænen vil nyde godt af en forårskur.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Billede
  • Rating
  • Pris
  • Tilgængelighed
  • Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Indhold
  • Vægt
  • Størrelse
  • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign