Prismatch!
Hurtig levering

30 dages returret

Fri fragt på ordrer over 399 kr.

Kom godt fra start med med en “plænekur”

Mange haveejere drømmer om en fin grøn og tæt plæne. Med en forårskur bestående af tre enkle trin giver du din græsplæne de beste betingelser for at vokse sig tæt og grøn.

For mange havevejere er drømmen om en tæt og grøn plæne en svær og til tider uopnåelig opgave. Mange parcelhusplæner er fuld af mos og ukrudt, hvilket naturligvis har sin charme. Samtidig øger det biodiversiteten i haven

Men hører du til dem der drømmer om en rigtig “grønsvær”, er der ikke noget mere irriterende, end at se på en plæne der er fuld af mos i stedet for grønt græs. Kort sagt kræver din græsplæne den rigtige pleje, hvis den skal vokse sig tæt og grøn, og kommer du godt fra start ved sæsonens begyndelse, er det faktisk ikke så vanskeligt at realisere drømmen om en tæt og grøn græsplæne.

 1. I det spæde forår foregår der en hård kamp mellem havens planter om sollys, vand og næring. Når græsset vågner i marts/april bør du derfor fjerne grene og visne blade fra plænen, så den kan få masser af sol og luft. Er din have på størrelse med en park, eller gider du ikke suse rundt med en løvrive, kan du med fordel benytte en af vores løvblæsere/sugere eller en sweeper.
 2. Derefter river du plænen igennem for mos og andre uønskede gevækster. På den måde hjælper du plænen af med konkurrenterne, og tilfører samtidig luft til plænen, der sætter gang i væksten. Du kan benytte en ganske almindelig rive eller løvrive til opgaven. Eller du kan lette opgaven med en af vores vertikalskærere.
 3. Har du meget mos i din plæne, vil der komme en del bare pletter, efter du er færdig med riven. De bare pletter kan du med fordel så nyt græs i, og efterfølgende slutte såningen af med at drysse et tyndt lag kompost ud på det nysåede græs.
 4. Herfefter kan du med fordel slutte kuren af med at tilføre plænen en kvælstofrig gødning. Nu har din plæne de bedste betingelser for at vågne op af vinterdvalen og sætte gang i væksten.

God fornøjelse!

Andre artikler

Haven i december

Med få gøremål i haven og julen rundt om hjørnet gælder det om at benytte de korte dage til at skrue op for hyggen. Dekorer haven med smukke julelys og skab liv i haven ved at tiltrække fouragerende småfugle. Beskyt dine frostsarte stauder med halm og gran, og sørg for, at du er klar til vinterens sne.

Læs mere »

Haven i september

Selvom vi ifølge kalenderen tager hul på efteråret, er havesæsonen langt fra slut endnu. Mange buske og træer kan med fordel blive plantet nu, ligesom september er en ideel måned at anlægge græs i. Klip hækken en sidste gang inden nattefrosten sætter ind og nyd årets æblehøst.

Læs mere »

Lukket Grundlovsdag

Vi holder lukket grundlovsdag d. 5. juni., men vender stærkt tilbage d. 6. Det er naturligvis muligt at afgive ordrer i webshoppen hele grundlovsdag.

Læs mere »

Haven i november

Selvom den mørke tid i højere grad indbyder til indendørsaktiviteter, er der stadig masser at gøre for dem der elsker at bruge tid i haven. Udnyt efterårets nedfaldne blade som frostværn på stauder eller som kompost i bedene. Forebyg svampeangreb på havens frugttræer ved at fjerne “mumier”, og forbered jorden i køkkenhaven på næste sæson. Endeligt er novembers fugtige vejr ideelt til udplantning af barrodsplanter, hvilket er godt for dig der skal anlægge ny hæk.

Læs mere »

Haven i april

April er en rigtig forårsmåned med blomstrende blommetræer og løgplanter “en masse”. Nyd duften, af sæsonens første nyslåede græs, giv træerne en foryngende beskæring og start køkkenhaven op med nylagte kartofler.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Billede
 • Rating
 • Pris
 • Tilgængelighed
 • Tilføj til kurv
 • Beskrivelse
 • Indhold
 • Vægt
 • Størrelse
 • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign