Fri fragt!

Prismatch!

30 dages returret

Hurtig levering

Kom godt fra start med med en “plænekur”

Mange haveejere drømmer om en fin grøn og tæt plæne. Med en forårskur bestående af tre enkle trin giver du din græsplæne de beste betingelser for at vokse sig tæt og grøn.

For mange havevejere er drømmen om en tæt og grøn plæne en svær og til tider uopnåelig opgave. Mange parcelhusplæner er fuld af mos og ukrudt, hvilket naturligvis har sin charme. Samtidig øger det biodiversiteten i haven

Men hører du til dem der drømmer om en rigtig “grønsvær”, er der ikke noget mere irriterende, end at se på en plæne der er fuld af mos i stedet for grønt græs. Kort sagt kræver din græsplæne den rigtige pleje, hvis den skal vokse sig tæt og grøn, og kommer du godt fra start ved sæsonens begyndelse, er det faktisk ikke så vanskeligt at realisere drømmen om en tæt og grøn græsplæne.

 1. I det spæde forår foregår der en hård kamp mellem havens planter om sollys, vand og næring. Når græsset vågner i marts/april bør du derfor fjerne grene og visne blade fra plænen, så den kan få masser af sol og luft. Er din have på størrelse med en park, eller gider du ikke suse rundt med en løvrive, kan du med fordel benytte en af vores løvblæsere/sugere eller en sweeper.
 2. Derefter river du plænen igennem for mos og andre uønskede gevækster. På den måde hjælper du plænen af med konkurrenterne, og tilfører samtidig luft til plænen, der sætter gang i væksten. Du kan benytte en ganske almindelig rive eller løvrive til opgaven. Eller du kan lette opgaven med en af vores vertikalskærere.
 3. Har du meget mos i din plæne, vil der komme en del bare pletter, efter du er færdig med riven. De bare pletter kan du med fordel så nyt græs i, og efterfølgende slutte såningen af med at drysse et tyndt lag kompost ud på det nysåede græs.
 4. Herfefter kan du med fordel slutte kuren af med at tilføre plænen en kvælstofrig gødning. Nu har din plæne de bedste betingelser for at vågne op af vinterdvalen og sætte gang i væksten.

God fornøjelse!

Andre artikler

Haven i februar

Vintersæsonens sidste måned byder på masser af forberedelse til den kommende sæson. Du kan både lave en plan for hvad du ønsker at få ordnet i løbet af året. Eller du kan sikre dig at havemaskinerne kører som de skal, inden de skal på arbejde til foråret. Endelig er slutningen af februar tiden, hvor læggekartoflerne skal sættes til forspiring.

Læs mere »

Gør oprydningsarbejdet lidt sjovere med en løvblæser

Efteråret byder på masser af oprydningsarbejde i haven. Især giver de visne blade anledning til meget irritation for haveejeren, der kan bruge uforholdsvis meget tid på at holde indkørsler, plæner og tagrender fri fra blade. Med en løvblæser eller en løvsuger, er det nemt at holde styr på det døde løv, og ovenikøbet udnytte det som en ressource i haven.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Billede
 • Rating
 • Pris
 • Tilgængelighed
 • Tilføj til kurv
 • Beskrivelse
 • Indhold
 • Vægt
 • Størrelse
 • Yderligere information
 • Egenskaber
 • Custom attributes
 • Valgfrie felter
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign

Forsinket levering

Grundet ombygning på lageret kan der komme mindre forsinkelser i levering af tilbehør og beklædning.