Fri fragt!

Prismatch!

30 dages returret

Hurtig levering

Haven i april

April er en rigtig forårsmåned med blomstrende blommetræer og løgplanter. Nyd duften, af sæsonens første nyslåede græs, og læg kartoflerne, så du kan blive den første i kvarteret med nye kartofler.

I april begynder vi for alvor at mærke forårets komme, hvilket havens gøremål bærer tydeligt præg af. Det spirende ukrudt begynder allerede sit indtog i havens bede, og der er nok oprydning at tage fat på alle vegne. En del planter kan plantes ud i krukker og bede i denne måned, så planteskolen er værd at aflægge et besøg.

Første tur med plæneklipperen

Hen mod april begynder græsset for alvor at få gang i væksten, og hvis ikke en mild vinter allerede har givet anledning til den første tur med plæneklipperen, er april måneden hvor de fleste haveejere nyder den friske duft af nyslået græs for første gang i sæsonen. I begyndelsen er det vigtigt ikke at klippe for langt ned, da det kan sænke græssets mulighed for at vokse sig tæt. Har du ikke allerede givet græsset en plænekur, kan du med fordel indlede april med sådan en.

Hører du til typen, der ikke selv gider at slå græs, eller har du ikke tid, er det nu du skal have fat i en robotplæneklipper. Både STIHL og Husqvarna har en masse nye modeller på markedet, der er opdateret med den nyeste teknologi. Har du ikke selv mod på at give dig i kast med installationen af maskinen, installerer vi Husqvarna- og STIHL-robotter på hele Sjælland.

Køkkenhaven

I køkkenhaven er kartoflerne, du lagde til spiring i marts ved at være klar til at blive lagt. Dæk evt. jorden med plastic, så den kan holde sig varm på de kolde nætter. Har du ikke allerede kultiveret jorden, kan du med fordel gøre det inden, du lægger kartoflerne. Du kan bruge en ganske almindelig spade til opgaven, eller du kan bruge en af vores mange havefræsere. I slutningen af april, er jorden varm nok til at så mange grøntsager som ærter, gulerødder og radiser.

Plant nye frugttræer og beskær de gamle

Mange æble- og blommetræer kan plantes i april. Husk at vande dem jævnligt og rigeligt, gerne 1-2 gange om ugen, til de er veletablerede. April er desuden en god måned til den foryngende beskæring af en lang række af havens træer og buske. Sørg for at klippe evt. døde grene væk, så planten ikke bruger unødvendig energi på dem. Benyt altid skarpt værktøj og klip eller skær grenen helt inde ved “kraven”. Til den lette beskæring af træer kan vi anbefale Husqvarnas lille håndsav Aspire P5-P4A.

Andre artikler

Haven i juni

Endelig er det blevet sommer, og mange aktiviteter er rykket udendørs, til stor glæde for enhver haveejer. Sikr de bedste vækstbetingeler for planterne med rigeligt vand, og giv plænen den sidste finish med græstrimmeren. Vent gerne med hækkeklipningen til hækken er afblomstret og småfuglene har fået første kuld på vingerne. Tag en tur med fejemaskinen eller højtryksrenseren på terrassen og få bugt med det genstridige ukrudt mellem fliserne.

Læs mere »

Haven i maj

Der er fuld smæk på plantevæksten i maj, og det byder på en masse aktiviteter for enhver haveejer. Det er ved at være tid til at så i køkkenhaven og plante sommerblomster i krukker. Hjælp
det hurtigt voksende græs med en gang gødning, og form din buksbom i de smukkeste skulpturer.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Billede
 • Rating
 • Pris
 • Tilgængelighed
 • Tilføj til kurv
 • Beskrivelse
 • Indhold
 • Vægt
 • Størrelse
 • Yderligere information
 • Egenskaber
 • Custom attributes
 • Valgfrie felter
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign