Prismatch!
Hurtig levering

30 dages returret

Fri fragt på ordrer over 399 kr.

Haven i april

April er en rigtig forårsmåned med blomstrende blommetræer og løgplanter "en masse". Nyd duften, af sæsonens første nyslåede græs, giv træerne en foryngende beskæring og start køkkenhaven op med nylagte kartofler.

I april begynder vi for alvor at mærke forårets komme, hvilket havens gøremål bærer tydeligt præg af. Det spirende ukrudt begynder allerede sit indtog i havens bede, og der er nok oprydning at tage fat på alle vegne. En del planter kan plantes ud i krukker og bede i denne måned, så planteskolen er værd at aflægge et besøg.

Første tur med plæneklipperen

Hen mod april begynder græsset for alvor at få gang i væksten, og hvis ikke en mild vinter allerede har givet anledning til den første tur med plæneklipperen, er april måneden hvor de fleste haveejere nyder den friske duft af nyslået græs for første gang i sæsonen. I begyndelsen er det vigtigt ikke at klippe for langt ned, da det kan sænke græssets mulighed for at vokse sig tæt. Har du ikke allerede givet græsset en plænekur, kan du med fordel indlede april med sådan en.

Hører du til typen, der ikke selv gider at slå græs, eller har du ikke tid, er det nu du skal have fat i en robotplæneklipper. Både STIHL og Husqvarna har en masse nye modeller på markedet, der er opdateret med den nyeste teknologi. Har du ikke selv mod på at give dig i kast med installationen af maskinen, installerer vi Husqvarna- og STIHL-robotter på hele Sjælland.

Køkkenhaven

I køkkenhaven er kartoflerne, du lagde til spiring i marts ved at være klar til at blive lagt. Dæk evt. jorden med plastic, så den kan holde sig varm på de kolde nætter. Har du ikke allerede kultiveret jorden, kan du med fordel gøre det inden, du lægger kartoflerne. Du kan bruge en ganske almindelig spade til opgaven, eller du kan bruge en af vores mange havefræsere. I slutningen af april, er jorden varm nok til at så mange grøntsager som ærter, gulerødder og radiser.

Plant nye frugttræer og beskær de gamle

Mange æble- og blommetræer kan plantes i april. Husk at vande dem jævnligt og rigeligt, gerne 1-2 gange om ugen, til de er veletablerede. April er desuden en god måned til den foryngende beskæring af en lang række af havens træer og buske. Sørg for at klippe evt. døde grene væk, så planten ikke bruger unødvendig energi på dem. Benyt altid skarpt værktøj og klip eller skær grenen helt inde ved “kraven”. Til den lette beskæring af træer kan vi anbefale STIHL’s lille håndsav GTA 26.

Andre artikler

Haven i december

Med få gøremål i haven og julen rundt om hjørnet gælder det om at benytte de korte dage til at skrue op for hyggen. Dekorer haven med smukke julelys og skab liv i haven ved at tiltrække fouragerende småfugle. Beskyt dine frostsarte stauder med halm og gran, og sørg for, at du er klar til vinterens sne.

Læs mere »

Haven i august

Selvom dagene begynder at aftage, byder august ofte på høje varmegrader og megen sol, hvilket gør haven til et oplagt sted at tilbringe sensommeren. Køkkenhaven bugner med de lækreste grøntsager, mens grenene på havens frugtbuske og træer tynges af de mange modne frugter. Hækken holder sig pæn længe efter klipning, og så er august årets bedste måned at anlægge nyt græs i.

Læs mere »

Haven i februar

Vintersæsonens sidste måned byder på masser af forberedelse til den kommende sæson. Du kan både lave en plan for hvad du ønsker at få ordnet i løbet af året. Eller du kan sikre dig at havemaskinerne kører som de skal, inden de skal på arbejde til foråret. Endelig er slutningen af februar tiden, hvor læggekartoflerne skal sættes til forspiring.

Læs mere »

Haven i oktober

Efter en forhåbentlig lang og dejlig sommer trænger haven til en ordentlig oprydning her i oktober. Med efterårsferien i sigte bliver der rig mulighed for at få vasket drivhuset ned og holde plænen fri fra visne blade. Udover at forberede haven på den kommende vinter, kan du allerede tage hul på næste havesæson. Oktober er nemlig en perfekt måned at plante stauder i.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Billede
  • Rating
  • Pris
  • Tilgængelighed
  • Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Indhold
  • Vægt
  • Størrelse
  • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign