Prismatch!
Hurtig levering

30 dages returret

Fri fragt på ordrer over 399 kr.

Haven i juli

Giv træer og buske en forfriskende sommerbeskæring og husk at forsyne krukkerne med vand og gødning i sommervarmen. Klip hækken i en A-form og nyd smagen af hjemmedyrkede grøntager og krydderurter.

Varmen brager derudad i juli måned, og selvom der forekommer sommerbyger og tordenskrald, er der masser af soltimer til gavn for planter såvel som mennesker. Den sitrende feriestemning indtager sin plads i mange af os, der forventningsfulde tager hul på sommerferien. I haverne er der således rig mulighed for at tilbringe masser af hyggestunder, hvad end du er til afslapning og grill eller hellere vil have noget for hånden. 

Sommerbeskæring

Juli byder på høje temperaturer og masser af sol, hvilket fremmer planternes vækst. Du oplever måske, at de før så afgrænsede træer og buske eksploderer til alle sider med skud og grene. Den kraftige vækst gør imidlertid juli til et godt tidspunkt at beskære træer og buske, idet planterne kommer sig hurtigere oven på beskæringen, når der er gang i væksten. Derudover mister de ikke så megen væske, hvilket gør dem mere modstandsdygtige over for blandt andet svampeangreb. Sommerbeskæring giver desuden mindre grenvækst end beskæring i foråret, hvilket er hensigtsmæssigt, hvis du ønsker at begrænse træets bredde og omfang.

Når du beskærer, bør du lægge et rent og vinkelret snit inde ved grenens “krave”. Kraven ligner en fortykkelse og sidder som en fod helt inde ved grenens udgang fra stammen. Skærer du ind i selve grenkraven, bliver den ødelagt og ude af stand til at vokse over såret og hele det. Lægger du derimod snittet for langt ude, risikerer du at grenen bliver mere udsat for svampeangreb i den oversavede grenstump.

Vand i litervis

Planternes kraftige vækst kræver masser af vand og næringsstoffer, og ofte mere end naturen kan forsyne dem med. Særligt blomster i krukker med begrænsede rodnet har brug for lidt ekstra hjælp i sommervarmen i form af vand og gødning. I perioder med meget tørke er forsyningsselskabernes vandforsyning under pres, og det er derfor vigtigt at tænke over hvordan du vander, så unødigt vandspild undgås. Vand gerne tidlig morgen eller sen aften for at mindske fordampningen mest muligt, og afdæk gerne jorden omkring planterne med flis for at mindske fordampningen yderligere.

Derudover kan du gøre brug af en række intelligente teknologier, der kan bistå dig med at sætte havevandingen i system, så havevandingen altid sker på tidspunkter, hvor fordampningen er mindst. GARDENA tilbyder eksempelvis forskellige former for vandingscomputere, der via teknologier som Bluetooth, gør det muligt at fjernstyre havevandingen fra din smartphone eller opsætte forskellige vandingscyklusser og tidsplaner, der sørger for at haven bliver vandet på de mest hensigtsmæssige tidspunkter.

Ret hækken til

Begyndelsen af juli er et fremragende tidspunkt at klippe hækken på. På det tidspunkt er de fleste typer af hække afblomstret og har forsynet havens vilde bier med den dejligste nektar. Småfuglenes første kuld unger er blevet store og fløjet fra reden – så du forstyrrer naturen mindst ved at klippe hækken nu. Samtidig holder dine anstrengelser i længere tid, da hækken ikke skyder så meget på nuværende tidspunkt, som den gjorde i foråret. 

Uanset om du benytter en gammeldags hækkesaks eller en moderne hækkeklipper, bør du altid sikre dig at værktøjet fremstår så skarpt som muligt og efterlader det reneste snit. Derudover anbefaler mange gartnere at klippe hækken i en A-form. I praksis betyder det, at hækken skal være bredest forneden og smalle til foroven. Derved trænger sollyset nemmere helt ned til bunden af hækken, så den også bliver tæt i bunden. Læs evt. vores guide til hækklipning og få kvarterets skarpeste hæk.

Høst dine afgrøder og nyd ferien i haven

I løbet af juli begynder du at kunne høste udbyttet af det arbejde, du har lavet i årets løb. Haven er på denne tid således ikke kun et sted for hårdt arbejde, men også et sted hvor du kan nyde de mange grøntsager og frugter, du egenhændigt har dyrket. Særligt nu, hvor mange af os har ferie, er det skønt at kunne tage ungerne eller børnebørnene med på rov i køkkenhaven eller drivhuset og vise dem hvor godt tomater eller agurker smager, når man selv har dyrket dem.

Krydderurterne bugner i bede og krukker, og du har givetvis et større udbytte, end du kan nå at bruge i den daglige madlavning. Tørrer du dine krydderurter, vil du kunne gemme dem til vinter, og således kunne forsyne måltiderne med egne krydderurter hele året. 

Andre artikler

Derfor vælger de fleste Kalundborg Skov Park Have

Der er mange gode grunde til at handle hos Kalundborg Skov Park Have. Udover de mange gode tilbud du finder på vores hjemmeside, har vi dygtige fagfolk samlet i Kalundborg, der står klar til at hjælpe dig. Som autoriseret forhandler af bl.a STIHL, Husqvarna, KWERN og ARS tilbyder vi premium-produkter til hele Danmark.

Læs mere »

Haven i maj

Der er fuld smæk på plantevæksten i maj, der byder på en masse aktiviteter for enhver haveejer. Det er eksempelvis ved at være tid til at så i køkkenhaven og plante sommerblomster i krukker. Hjælp
det hurtigt voksende græs med en gang gødning, og form din buksbom i de smukkeste skulpturer.

Læs mere »

Haven i marts

Kalenderens første forårsmåned byder på masser af gøremål i haven. Giv drivhuset en ordentlig tur med højtryksrenseren, og forbered jorden i køkkenhaven med en kultivator. I blomsterbedet er det ved at være tid til beskæring af roserne, mens græsplænen vil nyde godt af en forårskur.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Billede
  • Rating
  • Pris
  • Tilgængelighed
  • Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Indhold
  • Vægt
  • Størrelse
  • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign