Prismatch!
Hurtig levering

30 dages returret

Fri fragt på ordrer over 399 kr.

Gå efterårets oprydning i møde med en buskrydder

En buskrydder er muligvis det mest alsidige redskab til oprydning i og omkring haven. Den kraftige maskine kan benyttes til alt lige fra rydning af græs og buske, til snerydning og fjernelse af flisepest på terrassen.

Efteråret nærmer sig, og efter en lang vækstsæson trænger mange haver til en ordentlig oprydning. Med en buskrydder får man hurtigt bugt med alverdens gevækster lige fra de små græskanter rundt om bedene, til store buske og små træer.

Trimmer eller buskrydder?

Trimmere og buskryddere bliver ofte forvekslet med hinanden, og selvom der er en del ligheder mellem de to, er anvendelsesmulighederne meget forskellige. En trimmer er et effektivt redskab til finpudsning af græsplænens kanter rundt om bede, tørrestativer, flagstænger etc. Buskrydderen derimod kan alt efter størrelsen på maskinen rydde store områder med langt sejt græs, tæt krat og små træer og buske.

Alsidig maskine – hele året!

En af fordelene ved en buskrydder er, at hvor mange maskiner er sæsonbestemte, kan du have glæde af buskrydderen stort set året rundt. Alt afhængigt af maskinens størrelse kan du anvende forskellige værktøjer sammen med maskinen til forskellige opgaver.

Om foråret og sommeren kan du hurtigt pudse plænens kanter af med med trimmerhovedet, eller fjerne ukrudt fra flisegangen og terrassen med en stålbørste. Sidst på sommeren, kan du med fordel komme det lange og seje græs eller det tynde buskads til livs med en græsklinge. Om efteråret kan du benytte en savklinge til at beskære tæt krat og små træer, og endelig kan du om vinteren bruge et børstehoved til snerydning.

Ønsker du en alsidig maskine, der passer til de fleste beskæringsopgaver i parcelhushaven er STIHL FS 131 eller Husqvarna 336FR to gode bud . Begge maskiner har en overkommelig størrelse, og udover en fordelagtig pris bliver de leveret med både trimmerhoved, trekantkniv og rundsavklinge.

Til mere de krævende opgaver i og omkring mark og skov kan vi anbefale STIHL FS 410 C-EM og STIHL FS 461 C-EM.

Sikkerhed først

Udover at være effektiv til oprydning, kan en buskrydder også være et farligt redskab, hvis man ikke bruger den korrekt, eller sammen med det rette udstyr. Først og fremmest er det vigtigt at have en ordentlig bæresele, når du betjener maskinen. Buskryddere er tunge maskiner, og du vil hurtigt opleve gener, hvis du ikke har støtte fra en rigtig bæresele til at fordele maskinens vægt. Alle buskrydderne i vores webshop leveres med bæresele, men bruger du maskinen professionelt eller i løbet af mange timer, er det en fordel at anskaffe en bæresele med ekstra ergonomi. Du bør også beskytte dig imod larmen fra buskrydderen med et høreværn. Et godt visir som fx STIHL Dynamic GPA 30, beskytter udover hørrelsen også ansigtet mod kviste og smågrene.

Andre artikler

Gør oprydningsarbejdet lidt sjovere med en løvblæser

Efteråret byder på masser af oprydningsarbejde i haven. Især giver de visne blade anledning til meget irritation for haveejeren, der kan bruge uforholdsvis meget tid på at holde indkørsler, plæner og tagrender fri fra blade. Med en løvblæser eller en løvsuger, er det nemt at holde styr på det døde løv, og ovenikøbet udnytte det som en ressource i haven.

Læs mere »

Lukket Grundlovsdag

Vi holder lukket grundlovsdag d. 5. juni., men vender stærkt tilbage d. 6. Det er naturligvis muligt at afgive ordrer i webshoppen hele grundlovsdag.

Læs mere »

Haven i juli

Giv træer og buske en forfriskende sommerbeskæring og husk at forsyne krukkerne med vand og gødning i sommervarmen. Klip hækken i en A-form og nyd smagen af hjemmedyrkede grøntager og krydderurter.

Læs mere »

Automower NERA – Ny æra i robotternes verden

Som verdens førende producent af robotplæneklippere cementerer Husqvarna deres position på markedet med deres nye robotserie – Automower NERA. Sammen med den innovative EPOS-teknologi kan de nye modeller navigere uden afgrænsningskabel og klippe plænen systematisk, som var det en fodboldbane. Med Wi-Fi i alle modellerne har du via din telefon altid fuld kontrol over plæneplejen, der nu bliver nemmere og mere intelligent end nogensinde.

Læs mere »

Haven i oktober

Efter en forhåbentlig lang og dejlig sommer trænger haven til en ordentlig oprydning her i oktober. Med efterårsferien i sigte bliver der rig mulighed for at få vasket drivhuset ned og holde plænen fri fra visne blade. Udover at forberede haven på den kommende vinter, kan du allerede tage hul på næste havesæson. Oktober er nemlig en perfekt måned at plante stauder i.

Læs mere »
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Billede
  • Rating
  • Pris
  • Tilgængelighed
  • Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Indhold
  • Vægt
  • Størrelse
  • Yderligere information
Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign